Zaštita potrošača

Online kupovina kao jedan od sve popularnijih vidova kupovine u svetu poslednjih godina, pruža Vam prednosti u odnosu na tradicionalne načine kupovina. Diopta je pripremila posebne popuste i pogodnosti za sve koji kupuju preko Interneta. Pored udobnosti u procesu same kupovine tu su i posebni popusti koje Vam donose velike uštede. Online kupovina na sajtu mojasociva.com uslov je najbolje i najbrže kupovine. Sva kupljena roba isporučuje se na željenu adresu u najkraćem roku, bez obzira da li ste pravno ili fizičko lice.

Zaštita Kupca prilikom plaćanja putem Interneta

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.
Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Ni u jednom trenutku naš sistem nema pristup osetljivim podacima o platnoj kartici, pa samim tim Diopta ne mogu biti odgovorni za zloupotrebu istih. Plaćanja koja se realizuju korišćenjem platnih kartica, rade se u saradnji sa Banca Intesom. Vaš račun će biti zadužen nakon isporuke robe ukoliko se radi o robi koja se isporučuje odmah. Ukoliko se radi o robi koja se čeka Vaš račun će biti zadužen u roku od 48 sati od trenutka kupovine. Uslovima poslovanja definisana su pravila čije poštovanje od strane prodavca i kupca obezbeđuje uspešno okončanje prodajnih transakcija putem Internet prodavnice. Uslovima kupovine precizirane su i posledice koje snose Inernet prodavac i Kupac, a koje mogu biti uzrokovane nepoštovanjem definisanih pravila. Diopta zadržavaju pravo promene opštih uslova kupovine, shodno novim momentima ponude i zakonske regulative, pa je potrebno pre svake kupovine proveriti informacije u vezi opštih uslova kupovine.

Zaštita privatnosti korisnika

U ime Diopte obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u Diopti (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Isporuka robe

Diopta se obavezuje da će kupljenu robu dostaviti Kupcu na adresu koju je naznačio prilikom kupovine u roku od najviše 2 radna dana ukoliko se radi o robi koja postoji na lageru. U opisu pojedinačnih artikala tačno je naznačeno šta se nalazi na lageru. Dostava robe se vrši poštom ukoliko se plaća elektronski i kurirskom službom ukoliko ste izabrali plaćanje pouzećem. Troškovi isporuke naznačeni su u korpi, odnosno prilikom procesa kupovine. Uobičajeno vreme isporuke je 2-3 radna dana bez obzira na destinaciju. Za sada, isporuka se vrši samo na teritoriji SRBIJE.
Ukoliko Kupac unese pogrešne lične podatke o adresi prebivališta (adresa za isporuku robe) prilikom kupovine, Diopta ne snosi odgovornost za neisporučivanje robe. U tom slučaju, Diopta će pokušati da kontaktiraju Kupca i isporuče robu na novoutvrđenu adresu. Naručenu robu Kupac mora da plati prilikom preuzimanja iste ukoliko je izabrano plaćanje pouzećem. Rok se računa od 00 časova prvog sledećeg dana posle datuma naručivanja.

Kvalitet i kvantitet robe

Diopta garantuje za kvalitet proizvoda. Svi proizvodi odgovaraju proizvođačkoj specifikaciji navedenoj na sajtu.

Reklamacije i povraćaj robe

Reklamaciju možete ostvariti u sledećim slučajevima:

  1. Isporuke robe koja nije naručena,
  2. Isporuke robe kojoj je istekao rok trajanja i 
  3. Isporuke robe koja ima materijalne nedostatke.

Kupac je dužan da uputi žalbu usmenim - pismenim putem na telefon +381 (60) 22 28 818 ili e-mailom na adresu mojasociva@diopta.rs u roku od 15 dana od dana kupovine kao i da za predmetnu robu dostavi odgovarajući račun.

Diopta su dužna da se o žalbi Kupca odluče u roku od 5 radnih dana od dana prijema žalbe i da o ishodu postupka obaveste Kupca, pismenim ili usmenim putem.
U slučaju da žalba Kupca bude uvažena Diopta ima obavezu da u dogovoru sa Kupcem, istom vrati novac ili robu zameni odgovarajućom. U slučaju uvažene reklamacije, povraćaj sredstava vrši se isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj na račun korisnika kartice
Kupac je dužan da pošalje nazad reklamiranu robu u roku od 15 dana od prijema obaveštenja da je žalba uvažena, sa popunjenom povratnicom koja može da se preuzme na sajtu mojasociva.com.
Ukoliko Kupac u roku ne vrati reklamiranu orginalnu robu, ili ukoliko se ustanovi da reklamirana roba nije kupljena preko sajta Diopta.rs, uprava sajta zadržava pravo da Kupcu ne isporuči novu robu, odnosno da ne izvrši povraćaj cene i troškova povraćaja robe. Diopta ne odgovara kupcu za bilo koju vrstu štete u ovom slučaju.
U slučaju da se Kupac opredelio za zamenu predmetne robe, Diopta je dužna da istu isporuči u najkraćem roku. U slučaju da je nemoguće isporučiti drugu robu, Diopta će nadoknaditi kupcu troškove povraćaja robe i vrednost robe koju više nije u mogućnosti da isporuči.
Ispis tačnog, ispravljenog računa će biti dostavljen u odgovarajućem roku poštom na adresu naznačenoj prilikom registracije. 

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.